Gedragscode Clubmedewerkers

Gedragscode Clubmedewerkers Sparta Ranst

  
Sparta Ranst staat voor een open en familiale sportclub en verlangt dan ook van zijn clubmedewerkers het naleven van onze gedragscode:

  1. Onze club staat open voor iedereen en clubmedewerkers geven dan ook het goede voorbeeld door niet te discrimineren op enig mogelijk vlak (fysiek, afkomst, geloof, geslacht, seksuele voorkeur,…).
  2. Als clubmedewerker spreek je jeugdleden, trainings, ouders of supporters ook actief aan, wanneer er vormen van discriminatie, grensoverschrijdend gedrag of pesten voorvallen. Eventuele maatregelen worden steeds door het clubbestuur genomen.
  3. De club is een familiale club die draait rond zijn jeugdwerking. Clubmedewerkers zullen dan ook steeds gepaste taal en gedrag gebruiken richting leden, waarbij plezier steeds voorop staat. Deze veilige omgeving staat steeds centraal voor alle clubleden.
  4. Sportiviteit is een principe dat we steeds hoog in ons vaandel dragen. Er wordt dan ook actief meegewerkt door de clubmedewerkers aan dit respect naar andere clubs en de KBKB.
  5. Clubmedewerkers zijn loyaal naar de eigen sportclub en de andere clubmedewerkers. Hierbij werken we samen aan de doelstellingen van de club.

Over Sparta Ranst

Sparta Ranst is een kleine en familiale korfbalclub met de thuisbasis in Ranst (Millegem) dichtbij Vremde, Wommelgem en Broechem.

Sparta zet vol in op zijn jeugdwerking als lokale sportclub, waarbij de focus er vooral is naar een sportieve ontwikkeling van kinderen en jongeren via de korfbalsport (gemengde teamsport).

Sparta Ranst korfbalclub vzw is aangesloten bij de KBKB (Koninklijke Belgische Korfbalbond).

Sparta Ranst steunt de RESPECT oproep

Steun Sparta via Trooper